top of page
  • KinetoBebe

Ce facem intr-o sedinta de kinetoterapie pediatrica?

Actualizată în: 29 mar. 2023

Parintii vin cu copiii la kinetoterapie pentru ca primesc o recomandare de la medicul specialist sau pentru ca ei constata ca este necesara stimularea motorie la un moment dat. Indiferent de motivul pentru care se prezinta la un program de kinetoterapie pediatrica, contextul este nou atat pentru parinti, dar mai ales pentru copil.




Sedintele de gimnastica pediatrica sunt diferite de cele pentru adulti, deoarece se folosesc metode de lucru diferite pentru atingerea obiectivelor.


Cat dureaza o sedinta de kinetoterapie pediatrica?

Intr-o sedinta de gimnastica medicala cu bebelusii nu luam timpul ca si reper. Ceea ce conteaza este, am castigat in sedinta de azi ceea ce mi-am propus? Daca sunt la inceput de drum cu un bebelus, ma bucura faptul ca se acomodeaza cu spatiul si cu mine, ca terapeut.


Cu cat castigam in experinta de a lucra impreuna, timpul de stimulare creste, beneficiile apar si placerea de a veni la terapie se instaleaza. Sigur ca bebelusii sunt unici, au caractere diferite, prezinta mecanisme de adaptare diferite, asa ca reactioneaza diferit la terapie. Unii dintre ei se adapteaza de la prima sedinta si raspunsul nostru preferat este placerea de a ne zambi la sedinta, insa sunt si micuti care pot fi nemultumiti multe sedinte la rand.


In cazul copiilor mai mari, nu este vreo exceptie, pentru ca si ei muncesc in functie de dispozitia pe care o au in ziua respectiva, iar indeplinirea sarcinii pe care ne-am propus-o este reperul semnificativ.


Ce se urmareste intr-o sedinta de kinetoterapie?

Fiecare pacient are o fisa cu evaluarea de la prima intalnire cu terapeutul. De atunci se stabilesc obiectivele ce vor fi urmarite pe o anumita perioada de timp, de cele mai multe ori pe o luna sau trei luni, in functie de diagnostic. La fiecare sedinta terapeutul isi stabileste sarcinile pentru acel moment al terapiei. Pas cu pas, obiectivele fiecarei sedinte vor duce la indeplinirea scopului pentru care copilul a venit la terapie.


Modul de lucru este diferit in functie de varsta copilului, diagnostic, dispozitia din ziua respectiva, insa niciodata nu exista doua programe la fel. Terapeutii cunosc mai multe metode de lucru si se pot orienta usor in functie de ce au nevoie. Nu exista o metoda universala, ci tehnici de lucru diferite (chiar daca se foloseste aceeasi metoda), adaptate permanent nevoilor copiilor.


Cel mai important lucru pentru noi, ca terapeuti, este ca si copilului, indiferent de varsta, sa se acomodeze cu noi, cu spatiul si sa apara rezultatele dorite in terapie.

Autor: kinetoterapeut Nicoleta Jianu

103 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page