RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Kinetoterapia pediatrica

Kinetoterapia pediatrica reprezinta ansamblul de tehnici si metode utilizate in scopul recuperarii somato-functionale, motrice si psihice a acestora.

Kinetoterapia pediatrica se adreseaza copiilor din primele zile de viata pana la varsta de 16 ani. Bebelusii sunt adusi la evaluare pentru ca au o recomandare medicala sau pentru ca parintii sa fie informati despre cum sa stimuleze motor copilul pentru o dezvoltare armonioasa, cum sa il pozitioneze corect, care sunt etapele de dezvoltare neuromotorie si cand apar acestea, ce sa intampla daca sunt intarzieri in aparitia acestora.

Kinetoterapia pediatrica inglobeaza o multitudine de metode de lucru adaptate fiecarui copil de la varsta de nou-nascut pana la 16 ani. Exercitiile fizice efectuate stimuleaza micul pacient urmarind etapele de dezvoltare neuromotorie.

Terapia poate fi efectuata manual sau cu diferite aparate, ajutata de dispozitive medicale specifice, toate urmarind un plan de recuperare bine stabilit.

Metodele de lucru efectuate cu succes in centrul nostru sunt:

- Terapia Vojta;

- Principiile dupa conceptul Bobath;

- Terapia Schroth;

- Stimularea oro-faciala;

- Osteopatia;

- Electroterapia;

- Kinesiotaping;

- Terapia multisenzoriala.

- Terapia pe baza vibratiilor

Specialistul kinetoterapeut are studii universitare si postuniversitare, cursuri de pregatire profesionala, cunostinte medicale complexe pentru a putea practica aceasta meserie.

Kinetoterapeutul pediatru colaboreaza cu medici specialisti: ortopezi, neurologi, reumatologi, medici de recuperare, cardiologi, pediatri, medici de familie si psihoterapeuti.

Programele de kinetoterapie pot fi profilactice (de preventie si stimulare specifica varstei) sau de recuperare, atunci cand exista o recomandare medicala.

Categoriile de varsta ale pacientilor nostri si importanta terapiei:

  • copiii nascuti prematur (pana la varsta gestationala de 37 de saptamani) – este importanta o evaluare motorie inca din primele zile de la nastere pentru ca parintele sa fie informat despre dezvoltarea neuromotorie a bebelusului.
  • copiii care au un diagnostic medical pe fisa de externare din maternitate – in primele zile de la nastere;
  • sugarii din primele saptamani de viata si pana la 12 luni – pentru ca parintii sa primeasca informatii in legatura cu stimularea motorie a copiilor pe etapele de varsta.
  • copiii mici 1-3 ani – se evalueaza primii pasi, mersul si interactiunea copilului cu mediul inconjurator;
  • prescolarii 3-5 ani – se observa echilibrul si modul in care se sprijina pe talpa;
  • scolarii 6-9 ani – daca se formeaza asimetrii ca urmare a pozitiilor pe scaun si cum sa le prevenim sau sa le corectam;
  • preadolescenti si adolescenti 10-16 ani – corectarea tulburarilor de postura corporala.

Programe de terapie cu recomandare medicala – de acestea beneficiaza copiii care au un diagnostic medical si se urmareste atingerea celui mai inalt potential al pacientului.

Programele de intretinere – reprezinta continuarea sedintelor de kinetoterapie ale pacientilor ce si-au atins obiectivele terapeutice pentru care au venit la stimulare, dar parintii doresc sa urmeze terapia pentru beneficiile exercitiilor fizice.

Programele profilactice – se adreseaza oricarui copil, indiferent de varsta, scopul acestora fiind de stimulare neuromotorie specifica varstei, fara a necesita o recomandare medicala.

Terapia se poate incepe inca din primele zile de viata la recomandarea medicului sau in scop profilactic indiferent de varsta.

Pentru detalii privind preturile Click aici

YouTube
Facebook
Instagram