KinetoBebe

Ce face KinetoBebe

Asociația are ca scop îmbunătățirea calității vieții copiilor și a familiilor acestora. Prin dezvoltarea programelor complete și integrate de recuperare pediatrică dedicate copiilor cu diverse dizabilități neuromotorii, cât și prin îngrijirea specializată, terapii specifice, suport și consiliere în vederea integrării sociale individualizate, ne implicăm activ în primii ani de viață ai acestor copii, oferindu-le suportul de care au nevoie pentru a crește adulți sănătoși.

Programele KinetoBebe se adresează atât copiilor cu vârstele cuprinse între nastere – 16 ani, cât și familiilor acestora. In cele trei centre de recuperare din București ne sustinem pacientii prin kinetoterapie și terapie psihologică dedicate diferitelor afecțiuni specifice.

Din pacate, mulți dintre pacienții noștri nu au șansa de a duce la bun sfârșit tratamentul de care au nevoie pentru a face primii pași în viață, pentru că parinții nu își permit financiar tratamentul de lungă durată. De aceea, de 11 ani le oferim acestora Burse de Terapie impreuna cu sponsorii nostri, prin care pot beneficia în continuare de tratamentul de care au atâta nevoie.

Povestea Dianei

Diana avea 26 de ani, când a aflat vestea că va deveni mamă și a fost cea mai frumoasă veste din viața ei. Bucuria ei s-a dublat, după ce doctorul i-a spus că în pântece îi bat două inimi. Emoțiile și bucuria de a afla că va avea gemeni nu au durat foarte mult. Din cauza unor complicații, nașterea a fost una prematură, iar una dintre fetițele Dianei… nu a supraviețuit.

Iris și Ariadna ar fi fost lumina ochilor celor doi părinți, însă soarta a făcut ca Dianei și soțului ei să le fie smulsă o bucată din suflet. Micuța Ariadna nu a spravietuit. Cu suferința în suflet, cei doi părinți și-au concentrat toată forța către salvarea fetiței Iris, care nu avea mari șanse de supraviețuire.

Din păcate, este normal ca un copil născut la doar 27 de săptămâni să prezinte grave probleme neurologice sau motorii. Părinții acestor copii se simt neputincioși și loviți de soartă. Adesea, ei caută cu disperare ajutor și soluții.

Iris era atât de mică și neajutorată când a trecut pragul Centrului de Recuperare Pediatrică KinetoBebe. Problemele de vedere, microcefalia, bipareza și problemele de motricitate ale acestui bebeluș, de doar câteva luni, ne-au rupt sufletul. În scurt timp, prin grja și dedicarea specialiștilor din echipa noastră, Iris a început să evolueze spre bine. Acum, ea încă are nevoie de terapie pentru a putea avea o viață normală, pentru a putea alerga, ca un alt copil de vârsta ei.

Ca Iris, alți peste 1100 de copii au beneficiat de terapiile KinetoBebe anul trecut. Doar cu ajutorul dumneavoastră, putem ajuta și alți copii prin kinetoterapie și terapie psihologică, vitale în foarte multe afecțiuni. Cu multă terapie, profesionalism și consecvență, micuții au șansa să meargă și să fie sănatoși. Fii alături de ei!
Fii alături de noi!

Donează

Asociația KINETO BEBE
Cod fiscal: CIF RO 38992887
Cont IBAN: RO43INGB0000999910060589
Banca: ING Bank, Sucursala București Centrală

Ce înseamnă donația ta?

Fiecare donație primită, la noi se traduce prin șansa unui copil de merge și de a fi sănătos! Anul trecut, am reușit să fim alături de beneficiarii noștri și familiile lor astfel:

1522

planuri de recuperare complete și evaluări complexe

1122

copii care au beneficiat de terapie

720

evaluări complexe gratuite

823

ore de terapie gratuită

Cei care ni s-au alăturat

Mulți oameni cu suflet mare ni s-au alăturat, în cadrul campaniei „Un prim pas în viață”, deciși să ducă vorba mai departe și să ajungă la inimile câtor mai mulți oameni cu mesajul nostru.

Cadoul lor de Crăciun, atât pentru copiii beneficiari ai programelor KinetoBebe, cât și pentru alți micuți, sunt aceste scurte povestioare terapeutice.