RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Evaluare psihologica

Inaintea inceperii unui program terapeutic, este necesara o evaluare psihologica a copilului in cadrul unei sedinte organizate.

Aceasta evaluare urmareste acumularea de informatii semnificative care vor conduce la alegerea tipului de interventie psihologica necesara celui evaluat.

Scopul evaluarii:

Se urmaresc astfel date cu privire la:

Evaluarea psihologica este realizata de catre psiholog, folosindu-se de diferite metode de evaluare precum: Metoda observatiei; Metoda interviului; Probe psihologice (in functie de caz).

In urma evaluarii psihologice copii pot fi indrumati spre un program de:

Sedinta de Evaluare Psihologica dureaza 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Evaluarea psihologica clinica

Evaluarea psihologica a copilului, din perspectiva clinica,  are un caracter obiectiv si se bazeaza pe investigarea si utilizarea unor instrumente specifice, avizate de catre Colegiul Psihologilor  din Romania care vizeaza anumite procese psihice, inteligenta, aptitudinile si  personalitatea copilului.

Teste clinice puse la dispozitie de catre Asociatia KinetoBebe:

In urma evaluari psihologice se va emite un raport  de evaluare, fiind  securizat prin aplicarea a timbrului profesional.

Sedinta de Evaluare Psihologica Clinica dureaza 60 minute.
Pentru informatii privind preturile Click aici


Evaluare si fisa psihologica pentru incadrarea in gradul de handicap

Evaluare psihologica clinica a copilului cu dizabilitati si/sau cerinte educationale speciale (CES) in vederea incadrarii într-un grad de handicap si/sau a orientarii scolare si profesionale si eliberare Fisa de evaluare psihologica, anexa 8 conform prevederilor Ordinului nr. 1985/1305/5805/2016 emis de MMFPSPV, MS, MENCS.

Documente necesare:

  1. Copie dupa certificatul de nastere al copilului;
  2. Carte identitate apartinator legal
  3. Original si copie dupa certificatul A5 emis de catre medicul specialist;
  4. Dosarul medical al copilului: rapoarte medicale, rapoarte psihologice anterioare, certificate anterioare de incadrare in grad de handicap, anchete sociale, etc;

Evaluarea psihologica se realizeaza prin aplicarea unor metode si tehnici de evaluare avizate de catre Colegiul Psihologilor din Romania. Termenul de valabilitate al fisei de evaluare psihologice este de maxim 3 luni. Documentele sunt marcate cu timbru profesional emis de Colegiul Psihologilor din Romania.

Evaluare clinica si Fisa psihologica, anexa 8 – timp 60 minute – pret 200 lei 

Pachet evaluare clinica neuro- psihologica si eliberare raport- pret 300 lei


Evaluare neuropsihologica a dezvoltarii copiilor – Bateria NEPSY

Evaluarea neuropsihologica  se efectueaza cu Bateria NEPSY, fiind un instrument clinic complex  care permite investigarea functiilor cognitive ale copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani.

Cuprinde 5 domenii de testare: atenție/ functii executive,  memorie si invatare, limbaj, functionare senzorio-motorie,procesare vizuo-spatiala;

Scopul evaluarii :

In ce consta evaluarea?

  1. In urma interviului cu parintii se va stabili modalitatea de investigare si de parcurgere a urmatoarelor etape de evaluare.
  2. Evaluarea copilului va presupune implicarea acestuia intr-o serie de sarcini cu grade diferite de dificultate, ce sunt prezentate sub forma de joc.
  3. Coroborarea datelor colectate din interviul cu parintii, observatiile calitative si rezultatele obtinute din administrarea instrumentului clinic vor permite atingerea obiectivului propus de evaluare.

In ce patologii este recomandata evaluarea neuropsihologica?

In urma acestei evaluari se va elibera un raport psihologic cu timbru profesional  si se vor consilia parintii in vederea stabilirii eventualelor repere de interventie.

Evaluarea neuropsihologica pentru copii de  3-4 ani        Pret : 350 lei

Sedinta 1 – intalnirea cu parintii

Sedinta 2 – evaluarea copilului

Sedinta 3 – eliberarea raportului de evaluare si consilierea parintilor

Evaluarea neuropsihologica pentru copii de 5-12 ani       Pret: 500 lei

Sedinta 1- intalnirea cu parintii

Sedinta 2 – evaluarea copilului

Sedinta 3 – evaluarea copilului

Sedinta 4 –  eliberarea raportului de evaluare si consilierea parintilor

Serviciul de evaluare neuropsihologica este disponibil in Centrul KinetoBebe Mosilor.


Terapie psihologica

Psihologia copilului studiaza bazele psihologice ale procesului de dezvoltare, si invatarea experientelor cognitive, emotionale si comportamentale. De asemenea, ea studiaza metodele de cunoastere si de influentare a personalitatii copilului.

Terapia psihologica este o interventie realizata cu scopul autocunoasterii, si/sau a preventiei si remiterii unor probleme de natura emotionala, comportamentala, cognitiva etc.

Psihologul va ajuta copilul sa isi depaseasca diferite dificultati si sa isi descopere resursele personale.

Dificultatile intalnite in cadrul sedintelor de psihologie pot fi:

Prin acest serviciu se urmareste o dezvoltare armonioasa, complexa, pe toate cele cinci arii (socializare, limbaj, autoservire, cognitive, motricitate fina si generala), astfel incat la varsta scolara si adulta, copilul sa fie independent din toate punctele de vedere.

Terapia psihologica se adreseaza atat copiilor tipici, cat si celor diagnosticati cu tulburari neurologice, de comportament, copiilor diagnosticati cu autism, Sindrom Down, ADHD etc.

Sedinta de Terapie Psihologica dureaza 30 minute / 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Dezvoltare personala

In cadrul sedintelor de psihologie, copiii pot beneficia si de dezvoltare personala.

Este important de stiut faptul ca fiecare persoana are un set de calitati/aptitudini care nu sunt folosite la un nivel maximal. Cunoasterea resurselor personale constituie o prima faza in procesul de dezvoltare personala.

Dezvoltarea personala are in vedere urmatoarele obiective:

Pot beneficia de dezvoltare personala toti copiii ce intampina dificultati de adaptare scolara/sociala, de exprimare si de gestionare a propriilor emotii.

Scopul general al acestei forme de interventie terapeutica este imbunatatirea calitatii vietii si in ultima instanta a cunoasterii si acceptarii de sine.

Sedinta de Dezvoltare Personala dureaza 30 minute/ 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Consiliere parentala

Parintii copilului sunt cele mai importante persoane din viata celui mic. Ei sunt responsabili de cresterea copilului si de crearea unui mediu afectiv, sigur, in care el sa se poata dezvolta armonios.

Consilierea Parentala se adreseaza oricarui parinte care are nevoie de directii in privinta strategiilor de educare si crestere a celui mic.

Psihologul in cadrul sedintelor de consiliere va veni atat in sprijinul parintilor care intampina dificultati in a intelege dezvoltarea copilului, sau in a-l ajuta si a-i modela comportamente adecvate, cat si a celor care se confrunta cu situatii dificile familiale, deseori numite “crize existentiale” (pierderi, traume, abuzuri, divorturi, imbolnaviri, nasterea unui copil cu diferite afectiuni etc.).

Prin Consilierea Parentala se urmareste:

Sedinta de Consiliere Parentala dureaza 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Psihoterapia de familie

Psihoterapia de familie este un demers terapeutic complex care vine sa abordeze toti membri care alcatuiesc familia.

Fiecare familie este unica si diferita de o alta prin felul in care membrii ei se raporteaza unii la altii, comunica, isi arata afectiunea, isi impart sarcinile, isi gestioneaza veniturile, isi aleg meseriile, isi folosesc abilitatile pe care le au, ori isi rezolva problemele sau situatiile de criza.Asta pentru ca la nivelul fiecarei familii apar dificultati, comportamente, simptome care vin sa zguduie echilibrul pe care familia il are pana la un moment dat.Aceste comportamente pot fi dezvoltate la inceput, de catre un copil sau de unul dintre copiii familiei.Asta ar arata faptul ca acesta are anumite probleme.In realitate, toti ceilalti membri ai familiei se fac raspunzatori (deoarece acestia se influienteaza permanent) de ceea ce se petrece cu unul dintre ei, numai ca, acesta este individul care a fost desemnat intr-un fel sau altul, sa manifeste simptomul de la nivelul familiei.

Cauze ale aparitiei problemelor la nivelul familiei

Organizarea terapiei de familie

Prima intalnire (sedinta initiala) a familiei cu psihoterapeutul este o intalnire ce are ca scop crearea relatiei precum si culegerea de date si informatii.La sfarsitul acesteia, se stabileste un plan terapeutic ce contine obiectivele pe care familia doreste sa le atinga.Se discuta frecventa intalnirilor si modul de organizare al acestora.Aici se disting mai multe feluri de abordare a sedintelor terapeutice.Vor fi sedinte dedicate exclusiv lucrului cu copilul dar, vor fi sedinte la care vor fi chemati sa participe parintii, individual sau impreuna, dupa caz; precum si sedinte la care va participa intreaga familie.

Observatie: Daca exista si alti membri care locuiesc cu familia (bunici, bona), ar fi de dorit sa participe la unele sedinte pentru a cunoaste obiectivele terapeutice si pentru a ajuta la indeplinirea acestora.

Concluzie: Este important ca de la primele semne ale aparitiei unor probleme in cadrul familiei, acestea sa fie abordate pentru a le rezolva si pentru a evita astfel agravarea lor.

Sursa foto: canva.com

Pentru informatii privind preturile click aici


Psihoterapia pentru copii

Psihoterapia pentru copii este o terapie adaptata pe intelesul copiilor. Acestia nu pot vorbi cu aceeasi usurinta cu care vorbesc adultii despre problemele pe care le intampina in viata de zi cu zi.Asta pentru ca nu sunt constienti de gravitatea lucrurilor neavand experienta sau pentru ca varsta sau limbajul nu le permit. De multe ori ce nu poti exprima verbal, poti exprima prin intermediul desenului, al culorilor sau in timpul jocurilor, sau discutiilor dirijate. Asa ca sunt folosite metode si tehnici precum: desenele proiective, jocurile de rol, jocurile interactive, jucariile si povestile terapeutice care sa ii ajute pe copii sa-si inteleaga emotiile si felul in care s-au comportat intr-o anumita situatie dar si emotiile si felul de a se comporta al celorlalti.

Copiii invata preponderent prin imitatie. Nu e suficient sa-i vorbesti copilului tau despre felul in care ar trebui sa vorbeasca si sa se poarte, cel mai important e sa-i arati exemplul tau.

Atunci cand copilul prezinta un anumit comportament care ii da de cap parintelui, este important ca acesta sa se opreasca si sa se intrebe ce a facut gresit in relatie cu copilul sau.Comportamentul pe care il prezinta copilul, ca ne place sau nu ne place, este de fapt oglindirea comportamentului parintelui.Daca parintele accepta ca a gresit in relatia cu copilul sau, acesta este primul pas spre a-l ajuta.Bineinteles ca fiecare parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun si mai frumos pentru copilul sau si este normal si chiar reuseste destul de mult in aceasta directie.Dar, nefiind de fiecare data informati la timp despre anumite aspecte, nestiind efectiv cum sa abordeze anumite situatii, amanand poate rezolvarea lor sau incercand sa le rezolve si nereusind, anumite probleme se pot agrava asa ca, este important ca parintele sa mearga cu copilul la un specialist.

Parintii pot veni cu copilul la psihoterapie daca acesta minifesta anumite comportamente :

Concluzie: Este important ca parintele sa mearga cu copilul la specialist dar la fel de important este ca acesta la randul sau sa invete cum sa-l abordeze pe copil pe viitor pentru a evita eventualele comportamente nedorite sau probleme.

Pentru informatii privind preturile click aici


YouTube
Facebook
Instagram