RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Evaluare logopedica

Logopedia este disciplina psihopedagogica ce studiaza si trateaza tulburarile de vorbire.

Prevenirea si interventia timpurie ar trebui sa preocupe toate persoanele care au in cadrul familiei copii ce manifesta chiar si mici tulburari in planul: limbajului verbal, capacitatii de concentrare a atentiei, memoriei auditive si vizuale. Toate acestea pot influenta negativ dezvoltarea globala a copilului.

Clasificare generala a tulburarilor de limbaj in functie de deficienta sau dificultatea survenita si care necesita terapie logopedica:

Scopul evaluarii:

Metode de evaluare:

Evaluarea logopedica are loc in cabinetul psihologic in prezenta parintilor/parintelui ( in functie de cat de cooperant este copilul in prezenta parintelui acesta poate participa pe toata durata evaluarii sau doar cat este nevoie pentru a culege datele din anamneza).

Evaluarea logopedica nu presupune oferirea unui diagnostic ci mai degraba identificarea nivelului limbajului si dificultatilor daca acestea exista, fiind insotita de recomandari in functie de situatie(recomandari pentru acasa/terapie logopedica/evaluari medicale, psihologice).

Sedinta de Evaluare Logopedica dureaza 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Terapie logopedica

Planul terapiei logopedice va fi stabilit in urma unei evaluari si la recomandarea specialistului care va tine cont de specificul tulburarii (daca aceasta exista), de varsta cronologica si de stadiul de dezvoltare al copilului.

De la ce varsta este recomandata terapia logopedica?

Terapia logopedica se axeaza pe:

Beneficiile terapiei logopedice:

Sedintele de Terapie Logopedica dureaza 30/60 de minute in functie de recomandarea terapeutului.

Pentru informatii privind preturile Click aici


YouTube
Facebook
Instagram