RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Bursele de Terapie

Bursele de Terapie

In 2018 Asociatia KinetoBebe a demarat proiectul #BurseleDeTerapie prin care sustinem gratuit copiii pentru a urma programe de terapie personalizata in scopul recuperarii achizitiilor motorii.

Sute de copii au beneficiat de ajutor in terapie; Acesti copii sunt diagnosticati cu boli grave (neurologice, ortopedice sau diferite sindroame genetice) si au nevoie de terapie de lunga durata.

#BurseleDeTerapie sunt un proiect unic, sustinut financiar de Asociatie gratie proiectelor de fundraising desfasurate in acest scop.

Pacientii pot beneficia de burse integrale sau de cofinantare a programului de kinetoterapie pe care il urmeaza in Centrele KinetoBebe.

In anul 2019 am realizat 893 de ore de terapie gratuita in Centrele KinetoBebe. 

In anul 2020:
273 de ore de terapie gratuita in Centrele KinetoBebe in perioada ianuarie- mai
– 1.000 de ore de terapie suport on-line gratuita in perioada starii de urgenta (  15.03.2020 -15.05.2020)


Evaluari gratuite „traduse” in limbaj mimico-gestual

Proiectul Asociatiei Kineto Bebe vrea sa traga un semnal de alarma pentru furnizorii de servicii medicale private, aratand ca este posibil sa raspunzi profesionist publicului si in cazul persoanelor cu nevoi speciale.

“În demersul de kinetoterapie pediatrica este vitala colaborarea intre specialist si parinte. Parintii hipoacuzici nu reusesc sa inteleaga corect ce se intampla cu copilul lor atunci cand vin la evaluari kinetoterapeutice, din cauza barierei de comunicare. Prezenta unui interperet mimico-gestual la evaluarile motorii este singura solutie viabila pentru aceste familii, oferind sanse egale acestor familii.” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei Kineto Bebe.

Asociatia Kineto Bebe lanseaza proiectul social de evaluari motorii gratuite ale copiilor cu parinti hipoacuzici, impreuna cu interpreta LSR Lavinia Chitu.


Daruieste o lume de basm

Noi credem in povești si vrem sa ajutam si copii mai puțin norocosi sa ajunga la ele, prin carti, pe care sa le primeasca de la alți copii. Am lansat campania “Daruieste o lume de basm” in decembrie 2018 prin care sunt adunate carti si jocuri in stare buna, cu care vor fi dotate biblioteci din școli, gradinite, centre de permanenta sau spitale din București si imprejurimi.

Am realizat in 2 ani de campanie 17 biblioteci prin donarea a peste 15.000 de volume.

Campania este sustinuta de Asociatia Kinetobebe si Asociatia Emovere.

Campania Daruieste o lume de basm arata in fiecare luna ca generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul si ca nevoia de lectura si carti exista in toate mediile, chiar daca unii copii sunt mai putin norocosi.

Am realizat biblioteci la Stefăneștii de Jos, Scoala din Clinceni, sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I, la Clubul de Lectura din Curtea de Arges, Centrul Generatii, Centrul Focus din Constanta, Comuna Boghesti- jud. Vrancea, Comuna Gradinari- jud.Giurgiu, Spitalul de psihiatrie “Eftimie Diamandescu” Balaceanca, Biblioteca din Medgidia etc

Daca vrei sa te alaturi campaniei noastre ne poti contactata pe e-mail contact@kinetobebe.ro.


#Facem_sport_acasa

#Facem_sport_acasa

Am initiat programul #𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦_𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭_𝐚𝐜𝐚𝐬𝐚 in martie 2020 in contextual in care copiii sunt lipsiti de posibilitatea de a beneficia de un program de miscare si sport in aer liber sau organizat. Astfel, zilnic, sugeram parintilor activitati fizice si de dezvoltare cognitiva pe care le pot face copiii acasa prin joaca.

raport activitate #facem_sport_acasa


Webminar – Scoala KinetoBebe

In aceasta perioada parintii nu pot iesi din casa sa mearga la sedinte de evaluare motorie sau senzoriala, sa viziteze pediatrul asa de des cum si-ar dori. Astfel, ei au nevoie de aceste sesiuni de informare, scurte si construite pe nevoile lor.

In cadrul cursurilor on-line sunt abordate principalele etape de dezvoltare neuromotorie a copilului, exemple de exercitii pentru stimulare motorie la domiciliu, conform varstei, modalitati de transport, raspunsuri personalizate la intrebarile parintilor.

Proiectul a inceput in data de 9.04.2020

Teme:

Desfasurare:

Sunt serii de cate 40 de minute, live, pe platforma Zoom Meeting cu filme si prezentari powerpoint, si se raspunde si intrebarilor directe pe care parintii le au.

Webinarii sustinute de

Pentru informatii suplimentare si inscrieri la cursuri accesati link-ul https://www.facebook.com/pg/kinetobebe/events/?ref=page_internal


KinetoTEL

KinetoTEL

Parintii care au nevoie de consiliere in recuperarea pediatrica beneficiaza de sesiuni de consiliere telefonica gratuita.
Kt. Iulian Nicolae, sef departament kinetoterapie, ofera parintilor consiliere personalizata in functie de varsta copilului si diagnosticul acestuia.


Grup de suport KinetoBebe

Grup de suport KinetoBebe

Este un program on-line de terapie suport gratuit, destinat copiilor care urmeaza programe de recuperare in cadrul Centrelor KinetoBebe.
El se desfasoara pe perioada in care din cauza contextul pandemiei genetate de virusul COVID-19 centrele noastre au suspendata activitatea.


Clinica sociala de recuperare Baby Boom

Clinica sociala de recuperare Baby Boom powered by KinetoBebe

Este un proiect initiat impreuna cu Targul pentru Copii Baby Boom si care are pana in present 12 editii (2-3 editii /an)

Se desfasoara pe perioada targului in incinta Romexpo Bucuresti intr-un spatiu special amenajat cu cabinete de consultatie individuale (spatiu de 70 mp dedicat cabinetelor clinicii)

In cadrul acestei Clinici oferim evaluari gratuite copiilor cu varsta intre 2 luni si 10 ani in specialitatile logopedie si kinetoterapie pediatrica

Media copiilor care beneficiaza de sfaturile terapeutilor nostri este de 250 copii/ editie .

Beneficiari ai proiectului au fost aproximativ 3000 de copii.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Euroexpo SA si a fost sustinut financiar prin diferite proiecte: Proiect “Daruieste ziua ta”, proiect United Way Romania etc.


1uniFEST

In fiecare an pe 1 iunie, in Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti se desfasoara 1uniFEST, cel mai Itsy Bitsy Festival // 1 iunie // Parcul IOR , in care intraga familie este antrenata in jocuri si concursuri, distractie si o multime de surprize!

Echipa Kinetobebe organizeaza in zona Sport trasee speciale adaptate varstei copiilor:

1 Iunie inseamna zambete, voie buna si chef de miscare!


YouTube
Facebook
Instagram