RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

#StamActivi

Ascociatia Kinetobebe impreuna cu Allianz – Tiriac Asigurari au demarat un parteneriat de lunga durata in beneficiul copiilor.

De-a lungul anilor am fost sustinuti in diferite proiecte de la dotarea salilor de kinetoterapie cu aparatura performanta de recuperare pediatrica la desfasurarea unor proiecte pentru parinti si copii prin care promovam sportul, miscarea si dezvoltarea corecta a bebelusilor si copiilor.

Astfel 6 Sali de terapie au fost dotate cu mese de kinetoterapie electrice Bobath care permit terapeutilor si copiilor o mai buna realizare a manevrelor kinetice.

Incepand cu luna aprilie 2020 am demarat numeroase proiecte prin care am promovat sportul si miscarea necesare copiilor care au fost privati de plimbari in aer liber in perioada starii de urgenta.

Webinar “Cum se dezvolta motor bebelusul meu? 4-6 luni” in cadrul programului KinetoBebe Scoala.

Webinarul are drept scop informare corecta a parintilor cu bebelusi in legatura cu principalele etape de dezvoltare neuromotorie a copilului, exemple de exercitii pentru stimulare motorie la domiciliu, modalitati de transport, raspunsuri personalizate la intrebarile parintilor.

Cursul este sustinut de kt. Georgiana Tudoran , kinetoterapeut cu experienta de peste 15 ani in kinetoterapie pediatrica!

Pe parcursul celor 6 cursuri on-line desfasurate pana in prezent au beneficiat de sfaturile, informatiile si ajutorul specialistilor nostri aproximativ 357 de parinti .

Webinar #Stam_activi – care a avut 12 sesiuni de programe de gimnastica on-line sustinut de kinetoterapeut Bianca Paraschiv . Programul s-a adresat copiilor cu varsta de peste 5 ani si a avut un impact major asupra celor 65 de familii participante la curs.

# Facem_sport_acasa – Fise cu exercitii de stimulare motorie a copilului pe diferite grupe de varsta.

Mutumim pentru sprijin si ajutor Allianz – Tiriac Asigurari !


Terapia Senzoriala in Centrele KinetoBebe

Terapia Snoezelen este o terapie care conduce la starea de bine, de liniste si de relaxare, reduce stresul, agresivitatea si creaza conditii optime pentru asimilarea informatiilor furnizate de celalalte terapii din programul terapeutic clasic.

In urma castigarii Grantului  „Electrica pune Romania într-o alta lumina”(2019) cele trei Centre de Recuperare ale Asociatiei KinetoBebe au fost dotate cu elemente tehnice pentru terapia senzoriala care fac parte din Kit-ul Snoezelen.

Astfel vor creste rezultatele terapeutice si se va asigura continuitatea progresului terapeutic. Stimulii care sunt inglobati in aceasta metoda terapeutica sunt lumina, muzica, vibratiile, obiectele placute la atingere, dezvoltarea acestor stimuli fiind esentiala pentru copiii cu tulburari senzoriale si dizabilitati severe.

Prin folosirea kitului se intervine in cazul copiilor cu deficit de intelect, ADHD, paralizii cerebrale, tulburari emotionale, autism, tulburari de stres scolar, autism virtual.; dar este utilizata si pentru  copiii fara nevoi speciale, copii care doresc sa se relaxeze, sa participle la jocuri senzoriale, sa isi dezvolte inteligenta emotionala, se poate stimula limbajul si facilita comunicarea.

Elementele de terapie senzoriala sunt complementare terapiei clasice de recuperare si ajuta in atingerea obiectivelor terapeutice.

Dotarea Centrelor KinetoBebe s-a facut in urma castigarii  Grantului  „Electrica pune Romania într-o alta lumina”(2019) cu proiectul “Lumina in terapia de recuperare”.

Multumim Electrica pentru incredere!


Studiu: Efectele Covid–19 asupra activitatilor fizice si a comportamentului la copii

Peste 30 % dintre copii au modificari de comportament si 27. 7 % dintre ei au modificari de greutate, ca urmare a sedentarismului si a lipsei de miscare .

Conform celui mai nou sondaj al Asociatiei KinetoBebe – “Studiu cu privire la activitatile fizice si evolutia dezvoltarii motorii a copiilor in perioada martie – decembrie 2020

Rezultate
Studiul a fost realizat pe un esantion de 745 parinti (parinti de fete – 54,3%, parinti de baieti -45,7%, varsta medie a copiilor – 4,3 ani) de pe tot teritoriul Romaniei, din mediul rural si urban.
Datele cu cel mai mare impact care reies din strudiu sunt:

Click aici pentru studiu integral

Concluzii

Schimbarile pe termen scurt in desfasurarea activitatilor fizice si a comportamentului sedentar datorat efectelor perioadei pandemice Covid 19, pot sa devina permanente si sa aiba efect indelungat asupra starii de sanatate a copiilor. Reducerea activitatii fizice, poate duce la modificari de postura, aparitia bolilor cardiovasculare, risc crescut de instaurare a diabetului, depresiei sau a diferitelor dependente. Este necesara elaborarea de politici publice si actiuni, care sa diminueze efectele sedentarismului la copii, cauzat de masurile luate pentru reducerea infectiilor Covid 19.


GALILEO – terapia pe baza vibratiilor

Galileo este un dispozitiv medical utilizat in terapie care se bazeza pe vibratii (VT) de intensitate diferita. 

Am demarat parteneriatul Kinetobebe – Castol Romania pentru sustinerea dotarii Centrelor KinetoBebe cu dispozitivul Galileo pentru a facilita recuperarea motorie pediatrica .

Ce este Galileo? Este un dispozitiv medical utilizat in terapie care se bazeza pe vibratii (VT) de intensitate diferita. Galileo se bazeaza pe misarea naturala a mersului uman. Mișcarea de alternare laterala a lui Galileo stimuleaza un model de miscare similar cu mersul uman. Miscarea rapida a platformei de antrenament determina o mișcare de înclinare a pelvisului, la fel ca in timpul mersului, dar mult mai frecvent. Pentru a compensa, corpul raspunde cu contractii musculare ritmice, alternand intre partea stanga și cea dreapta a corpului.

Patologii pediatrice carora se adreseaza terapia pe baza vibratiilor:

Paralizii cerebrale (PC) – tetrapareza, hemopareza, parapareza
Distrofie Musculara Duchenne (DMD)
Scolioza

Beneficiile terapiei VT:

Prin utilizarea terapiei VT  dorim atingerea obiectivelor de recuperare a copiilor diagnsticati cu diferite tipuri de paralizii cerebrale, distrofie musculara si scolioza si  castigarea abilitatilor de motricitate grosiera.

Terapia VT este complementara programului de kinetoterapie clasica

Galileo System https://stimdesigns.com/galileo-concept/galileo-basics/

Dotarea Asociatiei KinetoBebe cu acest dispozitiv a fost posibila cu ajutorul Castol Romania.


Abordarea terapeutica timpurie a nou-nascutului prematur

Pe 17 noiembrie  celebram impreuna Ziua Mondiala a Prematuritatii printr-un webinar gratuit, adresat parintilor cu copii nascuti prematur, personalului medical si terapeutilor care ii au in grija, pentru ca doar impreuna putem oferi cea mai buna ingrijire acestor copii minunati. 

Micul prematur are de infruntat multe provocari odata cu venirea sa pe lume si, tine de noi sa ii oferim cadrul optim pentru a reusi sa aiba o copilarie fericita si o viata normala.

Pentru ca aceasta sa se intample este nevoie ca imediat dupa nastere si pana la aproximativ 2 ani copilul prematur sa treaca printr-un protocol de evaluare si interventie atat clinic, motric dar si neurologic.

Atingerea nivelului optim de dezvoltare se va realiza doar daca sunt cunoscute particularitatile prematuritatii si se intervine precoce pentru stimularea neuro-motorie a copului.

Psih. Adina Dumitrescu si kt. Iulian Nicolae va invita la o discutie despre prematuritate in care vor fi abordate urmatoarele teme:

Cum participi la acest webinar?

Pentru a te inscrie trebuie sa completezi formularul de mai jos:

https://forms.gle/Z8oex8nYFEJHDSeM7

Cum se va desfasura webinar-ul?

In urma validarii inscrierii si acceptarii politicii de protectie a datelor personale veti primi link-ul aplicatiei Zoom Meeting pentru logare in momentul inceperii cursului.

 Link-ul va fi transmis pe adresa dvs. de e-mail de pe adresa inscrieri@kinetobebe.ro (va rugam sa verificati atat in inbox cat si in spam).

Pentru o buna desfasurare a cursului, va rugam sa tineti pe toata perioada microfunul pe MUTE si va rugam ca intrebarile sa le scrieti pe CHAT.

Sursa foto: canva.com


Webinar – “Cum se dezvolta motor bebelusul meu?

Webinarul are drept scop informarea corecta a viitorilor parinti si a parintilor cu bebelusi nou-nascuti in legatura cu principalele etape de dezvoltare neuromotorie a copilului, exemple de exercitii pentru stimulare motorie la domiciliu, conform varstei, modalitati de transport, raspunsuri personalizate la intrebarile parintilor.

Asociatia KinetoBebe impreuna cu partenerul Fundatia Vodafone Romania au initiat incepand cu luna aprilie 2020 proiectul on-line “Cum se dezvolta motor bebelusul meu? 0- 3 luni” in cadrul programului KinetoBebe Scoala.

Cursul este sustinut de kt. Andreea Voicu, kinetoterapeut cu experienta de peste 11 ani in kinetoterapie pediatrica!

Pe parcursul celor 8 cursuri on-line desfasurate pana in prezent au beneficiat de sfaturile, informatiile si ajutorul specialistilor nostri aproximativ 370 de parinti .

Multumim Fundatiei Vodafone Romania pentru ajutorul si sprijinul acordat Asociatiei KinetoBebe pe intreaga perioada a starii de urgenta.


YouTube
Facebook
Instagram