RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Terapia Senzoriala in Centrele KinetoBebe

Terapia Snoezelen este o terapie care conduce la starea de bine, de liniste si de relaxare, reduce stresul, agresivitatea si creaza conditii optime pentru asimilarea informatiilor furnizate de celalalte terapii din programul terapeutic clasic.

In urma castigarii Grantului  „Electrica pune Romania într-o alta lumina”(2019) cele trei Centre de Recuperare ale Asociatiei KinetoBebe au fost dotate cu elemente tehnice pentru terapia senzoriala care fac parte din Kit-ul Snoezelen.

Astfel vor creste rezultatele terapeutice si se va asigura continuitatea progresului terapeutic. Stimulii care sunt inglobati in aceasta metoda terapeutica sunt lumina, muzica, vibratiile, obiectele placute la atingere, dezvoltarea acestor stimuli fiind esentiala pentru copiii cu tulburari senzoriale si dizabilitati severe.

Prin folosirea kitului se intervine in cazul copiilor cu deficit de intelect, ADHD, paralizii cerebrale, tulburari emotionale, autism, tulburari de stres scolar, autism virtual.; dar este utilizata si pentru  copiii fara nevoi speciale, copii care doresc sa se relaxeze, sa participle la jocuri senzoriale, sa isi dezvolte inteligenta emotionala, se poate stimula limbajul si facilita comunicarea.

Elementele de terapie senzoriala sunt complementare terapiei clasice de recuperare si ajuta in atingerea obiectivelor terapeutice.

Dotarea Centrelor KinetoBebe s-a facut in urma castigarii  Grantului  „Electrica pune Romania într-o alta lumina”(2019) cu proiectul “Lumina in terapia de recuperare”.

Multumim Electrica pentru incredere!

--
YouTube
Facebook
Instagram