RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Conferinta “Ziua Mondiala a Epilepsiei – Purple Day”


Purple Day, anual, la nivel mondial, pe data de 26 martie, aduce în atenția opiniei publice epilepsia - o boală care cu tratamentul adecvat, poate fi ținută sub control.

Asociația Pacienților cu Epilepsie din România - ASPERO, impreuna cu Asociația Neurocare, Asociatia KinetoBebe și EpiCfamily, a organizat pe 26 martie 2019, evenimentul “Despre Epilepsie pentru că ne pasă”, eveniment dedicat copiilor și adultilor cu epilepsie.

Epilepsia a doua cea mai frecventa tulburare neorologica
Potrivit Organizației Mondiale a Sănatatii, la nivel mondial, aproximativ 50 de milioane de persoane sufera de epilepsie, anual înregistrandu-se circa 2.4 milioane de cazuri noi.

Calitatea vietii bolnavilor de epilepsie poate fi asigurata atat prin acces la tratament adecvat, tratamente inovatoare cat si prin eliminarea discriminarii și a stigmatizarii. Daca în prima categorie rolul central revine factorilor de decizie, lupta împotriva discriminarii este responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

Pacientii se confrunta adesea cu discriminarea din partea celorlalti (colegilor de scoala, colegi de serviciu, angajatori), tocmai din cauza faptului ca opinia publica nu este informata corespunzator referitor la manifestarile acestei boli și posibilitatile persoanelor suferinde.

Epilepsia este o tulburare neurologica care apare cel mai frecvent fie la varste foarte mici, fie foarte inaintate, iar in aproape 50% din cazuri cauzele afectiunii nu sunt identificate. Epilepsia se manifesta prin crize bruste și imprevizibile, de cateva secunde sau minute.

In cadrul evenimentului, desfasurat in prezenta Ministrului Sanatatii, au fost discutate problemele pacientilor care sufera de epilepsie; personalitati publice au luat pozitie privind atitudinea si modul in care putem preveni discriminarea persoanelor care sunt diagnoasticate cu epilepsie.

Paralel cu evenimentul oficial, copiii prezenti s-au bucurat de momente distractive alaturi de MagiTot, Izabela Uratoriu si DJ Gabi.

Evenimentul dedicat copiilor a fost realizat cu sprijinul partenerilor Bluparty si Hilton Garden Inn - Bucharest Old Town.

YouTube
Facebook
Instagram