top of page
  • KinetoBebe

5 greseli in primul an de viata al copilului

Actualizată în: 29 mar. 2023

Deseori primim sfaturi de la cei din jur, cum si ce sa facem cu copilul. Multe sfaturi pot fi utile, insa exista si obisnuinte care s-au perpetuat intr-un mod gresit. De ce sa ne ferim in perioada de dezvoltare neuromotorie a copilului?


Evitam sa il asezam in fundulet!

Indiferent ca are 4, 5 sau 8 luni, copilul are nevoie sa se ridice singur in pozitia asezat, atunci cand este pregatit si nu sa il punem noi intre perne, sustinut de diferite mijloace ajutatoare sau in scaune de copii.



sursa foto: bebe toys


Nu folosim premergatorul!

Premergatorul este unul dintre obiectele periculoase pentru copii, deoarece se pot accidenta grav atunci cand sunt asezati in el. Copilul nu are nevoie sa fie sustinut de ceva pentru a explora, el o va face prin propriile puteri, trebuie doar sa fie lasat pe jos si sa avem rabdare.

  • Informatii suplimentare puteti citi aici :

  • Infant Walker–Related Injuries in the United States - studiu publicat Pediatrics - Official Journal of the American Academy of Pediatrics

  • Premergatorul, un mare NU pentru sugari - autor dr. pediatru Irina Costache


sursa foto: nymag.com


Ne infranam dorinta de a-l ridica in picioare!

Desi ni se pare ca este pregatit copilul sa stea in picioare, el o va face singur, atunci cand se poate ridica si isi poate sustine corpul. Fiecare copil evolueaza independent de dorinta noastra de a-l vedea cat mai repede in pozitie bipeda.


Iata cum si cand se ridica copilul in picioruse: Ce pot sa fac eu? Varsta de 9 luni



sursa foto: BabyCentre UK


Nu il tinem de maini la mers!

Mersul independent este o etapa la care parintii viseaza inca din primele clipe de viata ale bebelusului! Aceasta este atinsa atunci cand copilul a evoluat din punct de vedere neuromotor si cognitiv si este in masura sa o faca pe propriile puteri.



sursa foto: janetlansbury.com


Nu il lasam sa doarma in scoica de masina!

In primele luni de viata, mersul cu masina ar trebui limitat la maxim 30 de minute. Bebelusul sa fie mereu supravegheat atunci cand doarme in scoica. Scoica este dispozitivul care se ataseaza banchetei masinii, pentru deplasarile cu masina, nu pentru plimbarile in parc sau pentru somnul bebelusului cand nu este in masina.



sursa foto: todayparents.com





933 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page