RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Evaluarea IQ-ului la copii cu ajutorul testului WISC

WISC (Wechsler Intelligence Scale for Children) este considerat testul de inteligenta „standard de aur” la nivel mondial pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 și 16 ani si 11 luni. Ca atare, este o componenta importanta a fiecarei evaluari psiho-educaționale. Evalueaza inteligenta si funcţiile cognitive la copii. Este testul care iti permite sa cunosti in profunzime abilitatile cognitive ale copilului, printr-un raport personalizat si aprofundat.

WISC - instrument in psihologia clinica
Evaluare: Individuala, cu psiholog autorizat.

Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT individualizat, livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati numeroase aspecte legate de dezvoltarea cognitive a copilului. Aceasta va permite ulterior sa ii puteti oferi copilului sustinere pentru nevoile sale de dezvoltare.

Ce masoara un test de IQ?

Un test de IQ masoara capacitatea de a sta in sarcina, la un moment dat, si de a rezolva sarcina, în ordinea crescatoare a dificultatii. Sarcinile inseamna itemi de rezolvat, prezentati secvential. Scorurile obținute de copil la toate subtestele sunt combinate pentru a forma un scor al inteligentei care reprezinta abilitatea copilului, in comparatie cu grupul sau de varsta. .

Ce masoara WISC?  

Intelegere verbala, Rationament perceptiv, Memorie de lucru, Viteza de procesare si CIT – IQ (reprezinta scorul pentru factorul G sau functionarea intelectuala generala (IQ).

Durata testare: 1 – 2 h, depinzand de varsta copilului si de viteza lui de parcurgere a testului.

Autor:

Dr. Irina Dragan

Psiholog clinician, psihoterapeut

YouTube
Facebook
Instagram