RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Importanta terapiei pentru copiii cu nevoi speciale

Se vorbeste din ce in ce mai des despre efectele benefice ale terapiei prin sport. Inca de la nastere putem stimula bebelusul si cu cat nevoile lui cresc cu atat mai importanta este miscarea. Kinetoterapia este tintita in special catre bebelusii care au nevoie de stimulare, dar se poate face si profilactic. De cele mai multe ori nu avem de unde sa stim daca un copil va avea nevoie sau nu de terapie, inca de la nastere, de aceea o evaluare in primele 3 luni de viata este necesara.

Terapia prin sport la copiii cu nevoi speciale este parte importanta din planul de recuperare si integrare a acestuia. Fie ca ne referim la copiii hipoacuzici sau cei nevazatori, fie la cei cu afectiuni locomotorii sau neurologice, kinetoterapia este cea care ii stimuleaza si ii ajuta sa se dezvolte neuromotor.

Achizitiile motorii la copiii cu nevoi speciale pot fi intarziate si astfel sa influenteze dezvoltarea lor ulterioara.

Ce sa urmarim la bebelus:

Programele de kinetoterapie sunt adaptate varstei si nevoilor copiilor. Prin stimularea motorie conferim copiilor posibilitatea sa se dezvolte armonios si in afara schemelor patologice de miscare, atata timp cat intervenim precoce.

Ce efecte are kinetoterapia pentru copiii cu nevoi speciale:

Autor: kt. Nicoleta Jianu

YouTube
Facebook
Instagram