top of page
  • KinetoBebe

De ce este bine ca cei mici sa faca sport alaturi de parinti?

Actualizată în: 29 mar. 2023

Stim deja ca cel mai eficient mod prin care un copil va prelua un comportament este prin exemplul personal al parintilor. Asadar, cea mai buna metoda prin care va veti asigura ca cel mic va adopta un stil de viata sanatos, este sa va observe pe dumneavoastra facand sport si mancand sanatos si incurajandu-l si pe el sa faca acelasi lucru.



sport alaturi de parinti


Care sunt beneficiile sportului facut alaturi de parinti pentru copil?

  • In primul rand, imbunatateste relatia deja creata intre parinte si copil. Copiii au nevoie de afectiune si de timp de calitate petrecut alaturi de parinti, in care sa simta ca au intreaga lor atentie. Un zambet, o imbratisare, un cuvant de incurajare il fac pe copil sa se simta iubit si ii cresc increderea in sine.

  • Totodata, in cadrul unei activitati sportive, se respecta anumite reguli si copilul descopera anumite limite sanatoase. Parintele este acolo sa ii explice regulile, sa le respecte el insusi si sa il sustina pe copil in respectarea lor, crescand astfel sentimentul de siguranta si securitate. Parintele este prezent la fiecare pas si il asigura pe copil ca va reusi, ajutandu-l pe copil sa isi creasca toleranta la frustrare si sentimentul de reusita.

  • Sa nu uitam insa ca poate fi si o activitate distractiva, care ofera relaxare si eliberare de stres atat adultilor cat si copiilor si care va ramane in memoria celor mici cu siguranta.

  • Pot fi alese si unele activitati mai putin restrictive, care ii ajuta pe copii sa se exprime liber. Se recomanda sa se poarte o discutie dupa finalizarea activitatii, in care copiii sunt intrebati cum s-au simtit in perioada aceea, ce le-a placut, ce nu le-a placut, ce i-a facut sa se simta fericiti, furiosi, tristi, dezvoltand astfel inteligenta emotionala.


sport alaturi de parinti


Astfel, daca faceti sport impreuna cu cel mic va imbuntatatiti relatia cu el, contribuiti la formarea unor limite sanatose si a sentimentului de siguranta, va creati amintiri frumoase si cresteti sansele ca acesta sa adopte un stil de viata sanatos in viata de adult.


Psiholog Logoped Roxana Guramba

Asociatia KinetoBebe www.kinetobebe.ro

93 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page