RECUPERARE PEDIATRICA

Inchide

Evaluare Kinetoterapie

Fie ca este vorba de o vizita profilactica, din initiativa proprie sau exista o recomandare pentru urmarea unui program de kinetoterapie, evaluarea motrica joaca un rol esential in dezvoltarea armoniasa a copiilor.

Evaluarea are ca scop stabilirea obiectivelor si mijloacelor de tratament si nu acela de diagnosticare.

In ce consta evaluarea?

In timpul sedintei de evaluare se stabileste o prima interactiune intre terapeut, copil si parinte, specialistul avand o discutie preliminara pentru a obtine informatii referitoare la istoricul medical al pacientului si obiceiurile zilnice, facundu-si o imagine mult mai clara asupra posibilelor probleme in dezvoltarea motorie.

In functie de varsta de dezvoltare neuro-motorie si istoric, in timpul evaluarii se urmareste:

▪ la nou nascut si sugar:

In urma evaluarii parintii vor primi informatii despre:

▪ la copilul prescolar si scolar:

Parintii primesc informatii despre:

Sedinta de evaluare kinetoterapie dureaza 30 de minute.

Pentru informatii privind preturile click aici

Documente necesare evaluarii motorie:

– bilet externare din maternitate

– rapoarte medicale de specialitate (dupa caz)

*Ne rezervam dreptul de a intrerupe terapia daca nu se prezinta documentele medicale solicitate de terapeut.


Kinetoterapie copii

Kinetoterapia pediatrica reprezinta ansamblul de tehnici si metode utilizate in scopul recuperarii somato-functionale, motrice si psihice a acestora.

Programele kinetice sunt particularizate si urmaresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului.

Programele kinetice se pot face inca din primele zile de viata ale unui bebelus daca diagnosticul impune interventia precoce.

Programele de kinetoterapie copii se aplica in recuperarea urmatoarelor tipuri de afectiuni:

In functie de obiectivele stabilite, kinetoterapia are ca scop:

Pentru informatii privind preturile click aici


Terapie SCHROTH

Terapia Schroth reprezinta una din cele mai eficiente metode kinetice în tratarea / corectarea atitudinilor vicioase de statica vertebrala, a Scoliozei și a bolii Scheuermann.

Aceasta metoda folosește respirația tridimensionala și contracția musculara pentru a corecta postura scoliotica și a obține o imagine corporala normala.

Programul este strict personalizat și individual fiind stabilit în urma unui control la un Dr. specialist și a unei evaluarii de kinetoterapie.

Obiectivele terapiei:

Tratamentul corectiv trebuie înstituit precoce, imediat dupa depistarea deviatiei vertebrale, efectuat continu si sustinut.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Terapie VOJTA

Terapia Vojta este un mijloc kinetoterapeutic folosit cu succes în lumea larga pentru tratarea tulburarilor de miscare și de tonus muscular atat la sugari cat si la copii, adolescenti si adulti.

Este o terapie reflexa care prin stimularea bine determinata (zona, vector de forta, numar de zone, durata) a SNC (sistem nervos central/creier) activeaza modele de mișcare la nivelul întregului corp vizibile mai ușor la segmentele extremitatilor. Modelul global este alcatuit din modele partiale de miscare ce se regasesc în ontogeneza, in diferite stadii ale dezvoltarii copilului.

Terapia Vojta intervine multilateral și poate fi folosita in patologii precum:

Programul de terapie Vojta se face pe baza recomandarii din partea unui medic specialist.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Electroterapie

Electrostimularea Neuromusculara (Electroterapia) este o forma de terapie care utilizeaza stimularea electrica pentru vindecarea diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului.

Activitatea musculara normal este controlata de catre SNC (sistemul nervos central) si SNP (sistemul nervos periferic) care, prin intermediul placii motorii, transmit impulsul electric catre muschi.

Electrostimularea Neuromusculara functioneaza utilizand acelasi principiu dar curentul este transmis folosind o sursa externa, transmitand impulsul electric prin intermediul electrozilor lipiti pe piele.

Aceste impulsuri stimuleaza neuronii pentru a trimite semnale spre un muschi tinta, care reactioneaza prin contractie, la fel ca si activitatea musculara normala. Stimularea electrica musculara se potriveste tuturor muschilor.

Electrostimulatorul poate fi folosit pentru a intari musculatura slabita din cauza unei interventii chirurgicale, fracturilor, imobilizarii etc., imbunatatind mobilitatea.

Este o metoda excelenta pentru recuperare ajutand pacientii in recuperarea prehensiei si a mersului.

Electroterapia este indicata in mai multe tipuri de afectiuni, printre care:

Efectele principale ale electroterapiei sunt:

Contraindicatii:

Programul de Electroterapie se face pe baza recomandarii din partea unui medic specialist.

Pentru informatii privind preturile Click aici


Benzi KINESIOLOGICE

Aplicarea unor benzi elastice (kinesiologice) a fost utilizata initial la sportivi pentru tratarea unor afectiuni tendino-musculo-ligamentare dar au devenit foarte utile in practica medicala, intr-o arie foarte larga de afectiuni, atat la adulti, cat si la copii.

Efectele fiziologice ale aplicarii benzilor sunt date de proprietatile benzilor si de metoda de aplicare a acestora pe zona afectata.

Benzile kinesiologice pot fi utilizate pentru tratarea unor afectiuni precum:

Benzile Kinesiologice au efect:

Pentru informatii privind preturile Click aici


Kinetoterapie

Kinetoterapia pediatrica reprezinta ansamblul de tehnici si metode utilizate in scopul recuperarii somato-functionale, motrice si psihice a acestora.

Programele kinetice sunt particularizate si urmaresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului.

Programele kinetice se pot face inca din primele zile de viata ale unui bebelus daca diagnosticul impune interventia precoce.

*Ne rezervam dreptul de a intrerupe terapia daca nu se prezinta documentele medicale solicitate de terapeut.


Logopedie

Logopedia este disciplina psihopedagogica ce studiaza si trateaza tulburarile de vorbire.
Prevenirea si interventia timpurie ar trebui sa preocupe toate persoanele care au in cadrul familiei copii ce manifesta chiar si mici tulburari in planul: limbajului verbal, capacitatii de concentrare a atentiei, memoriei auditive si vizuale. Toate acestea pot influenta negativ dezvoltarea globala a copilului.


Psihologie

Psihologia ajuta copilul sa faca fata provocarilor zilnice si activitatilor cotidiene, cu un grad mare de independenta

Psihologia copilului studiaza bazele psihologice ale procesului de dezvoltare, si invatarea experientelor cognitive, emotionale si comportamentale. De asemenea, ea studiaza metodele de cunoastere si de influentare a personalitatii copilului.

Terapia psihologica este o interventie realizata cu scopul autocunoasterii, si/sau a preventiei si remiterii unor probleme de natura emotionala, comportamentala, cognitiva etc.

Psihologul va ajuta copilul sa isi depaseasca diferite dificultati si sa isi descopere resursele personale.


Evaluare psihologica

Inaintea inceperii unui program terapeutic, este necesara o evaluare psihologica a copilului in cadrul unei sedinte organizate.

Aceasta evaluare urmareste acumularea de informatii semnificative care vor conduce la alegerea tipului de interventie psihologica necesara celui evaluat.

Scopul evaluarii:

Se urmaresc astfel date cu privire la:

Evaluarea psihologica este realizata de catre psiholog, folosindu-se de diferite metode de evaluare precum: Metoda observatiei; Metoda interviului; Probe psihologice (in functie de caz).

In urma evaluarii psihologice copii pot fi indrumati spre un program de:

Sedinta de Evaluare Psihologica dureaza 60 minute.

Pentru informatii privind preturile Click aici


YouTube
Facebook
Instagram